Hoe ga ik te werk?

Beste mama,

Je vraagt je wellicht af hoe een fotoshoot van je baby bij jou thuis verloopt.

Even een korte uitleg hoe ik te werk ga.

Leest HIER de richtlijnen voor een babyfotoshoot tijdens coronatijden

Maak best een afspraak een 4- tal weken voor je uitgerekende ‘bevaldag’. De foto's kunnen dan gemaakt worden als je baby tussen de 5 en 14 dagen oud is. In deze periode neemt een baby immers nog die typische foetushoudingen aan. Dit verdwijnt daarna zeer snel. Je baby zal ik hoofdzakelijk slapend fotograferen en dit naakt of gewikkeld in een soort sjaal.

Daarom is het belangrijk dat het lekker warm is bij jullie thuis. Is er een leuk mutsje of haarbandje beschikbaar, leg dat dan zeker klaar. Verder heb ik ook nog een aantal plaids of dekens nodig. Is je baby ouder dan 14 dagen en jonger dan 4 maand, dan wordt het moeilijker op voorhand te voorzien hoe de fotoshoot zal verlopen.

De fotoshoot wordt dan grotendeels bepaald door de gedragingen van je baby. Enkele plaids, dekens komen nu ook goed van pas. Is je baby al tussen de 4 en 6 maanden, dan kunnen er ook leuke foto's worden gemaakt. Baby's zijn dan al heel wat beweeglijker en ze reageren op onze aanwezigheid. Heel dikwijls krijgen we nu ook al een lachje te zien en soms kunnen ze ook wel grappige snoetjes trekken. Dat zijn de momenten die ik het liefst fotografeer. Belangrijk is dat je baby goed uitgerust is en zijn buikje vol heeft voordat ik begin te fotograferen.

Voor de jongetjes kan je best een leuk broekje voorzien met al dan niet bretellen en eventueel een bijpassend petje, voor de meisjes een zomerjurkje zonder mouwen en eventueel ook een bijpassend haarbandje.

Deze fotoshoot duurt ongeveer anderhalf uur. Niets staat vast tijdens de fotosessie. Als er een pauze moet woorden ingelast, geen probleem. Het moet immers relaxed en leuk blijven.

Waar je zeker moet aan denken als ik bij jou kom fotograferen:

Baby tussen de 5 en 14 dagen:

  • zorg voor een aantal plaids en of dekens;
  • heeft het babytje een droog velletje (dit merk je aan de polsen en voetjes), dan is het aangeraden om de baby op voorhand goed in te smeren met een vochtinbrengende crème (bv. Eucerin);
  • gaat de shoot bij jou thuis door, dan is het belangrijk dat het voldoende warm is. De baby moet zich comfortabel voelen;
  • speciale kledij hoeft niet te worden voorzien. Een newborn baby wordt meestal naakt gefotografeerd ofwel gewikkeld in een soort sjaal. Is er een leuk mutsje of haarbandje beschikbaar, leg dat dan zeker klaar.

Baby tussen de 4 en 6 maanden:

  • het is belangrijk dat hij goed uitgerust is en gegeten heeft voor wij de fotoshoot komen maken;
  • voorzie voor de jongens een leuk broekje al dan niet met bretellen en of bijpassend petje,
  • voor de meisjes een zomerjurkje zonder mouwen met eventueel een bijpassend haarbandje;
  • zeker geen hemdjes, bloesjes of andere kledij met een colletje;
  • zorg ervoor dat het aangenaam warm is.

Beschikbaarhied en extra kosten:

Weekenden zijn over het algemeen ver van te voren volgeboekt, maak dus tijdig een afspraak.
Omdat mijn agenda zeer snel verandert, kunnen er geen afspraken gemaakt worden via mail enkel via de telefoon. ( tel.: 09/227 19 42 )

Ik kom in de provincies Oost-, West-Vlaanderen en Antwerpen fotograferen. Voor reiskosten reken ik 0,55 euro per gereden km buiten een straal van 10 km v.a. Lievegem. Een weekendvergoeding van 30 euro is niet in de prijs begrepen.